Hyldeblomster her, der og alle vegne gav mig lyst til at prøve kræfter med hjemmelavet saft i weekenden.
Det var super let og smager himmelsk af sommer og sol. Der blev heldigvis nok til både køleskab og fryser.
Opskrift på hyldeblomstsaft
- ca 30-40 hyldeblomstskærme
- 3 økologiske citroner
- 3 spsk. citronsyre
- 700 g. sukker (evt. rørsukker)
- 1 1/2 l vand
Sådan gør du:
1. Skyl og rens skærmene og put dem i en stor gryde eller skål med låg.
2. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren med sukkeret og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 3-5 dage.
4. Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker.
Tip:
Hæld evt. hyldeblomstsaften i isterningeposer og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas koldt saftevand på de varme sommerdage.
6 kommentarer
Uhm, jeg er vild med hyldeblomstsaft!
Lækkert tip med fryseren. Den har jeg ikke tænkt over før 😉
Det skal du prøve
Mums! Hvor end jeg gerne ville lave en kæmpe portion, så må jeg nok indse, at i år ikke er året, hvor hyldeblomstlageret skal fyldes op. Sådan en omgang saftmageri harmonerer ikke med renovering af køkken som pt. fylder det meste af vores hjem. Men lækkert ser det bestemt ud!
Næste år måske
Sommer på flaske! ☀️ Og ideen med iskolde portioner i isterningeposer er bare 👍🏻👌🏻👏🏻
Ja ikke, et sommer-hit!