Hyldeblomstsaft

Det er lige nu, hylden blomstrer, og man kan lave saft af de søde, gyldne dråber. Jeg brugte denne opskrift:

Hyldeblomstsaft
(ca. 1,5 l)

20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde eller lignende beholder med låg.

2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.

3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.

4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *