Vi fik de lækreste, friske is i Berlin og var enige om, at dem måtte vi prøve at efterligne, når vi kom hjem.
Paletas er hjemmelavede, mexicanske ispinde – lidt som vores sodavandsis men med mere frugt. Vi lavede to slags; jordbær/lime og yoghurt/bær.
Det var aldeles nemt. De skal bare laves, inden man er ved at smelte væk i sommervarmen.
Jordbær og lime:
Lad 1 liter friske (eller frosne) jordbær trække saft med 2 dl sukker i 1/2 time.
Lad derefter blandingen simre i 5 min. og køl af.
Blend det jævnt (om nødvendigt) med 1 1/4 dl vand og 2 spsk friskpresset limesaft.
Yoghurt og bær:
Bring 1 1/2 dl vand 1 1/2 dl sukker i kog, og rør til sukkeret er opløst. Lad det afkøle.
Blend 3 1/2 dl græsk yoghurt, sukkerlagen og 2 spsk honning.
Læg bærrene i (ca. 4 dl friske hindbær, blåbær eller brombær).
4 kommentarer
Hvor ser de bare lækre ud!
Tak Marie
Hvor ser det lækkert ud. Det må helt sikkert prøves. Hvilken bog er opskrifterne fra?
Bogen hedder “Tex mex fra bunden”.