Gøteborg guide

Sporvogn_goeteborg

Kafe_magasinet

Kafe_magasinet_pizza

Art_museum_gothenburg

grandpa_goeteborg

Viktors_kaffe_goeteborg

Alkemisten_goeteborg

Faerge_kraner_goeteborg

Vi glemmer gang på gang, hvor let det egentlig er at tage en sviptur til Gøteborg. Vi smider bilen i Frederikshavn og godt 3,5 timer senere, står vi med fødderne på svensk jord.

Kort før jul tog Stine og jeg en veninde-getaway derop, og jeg blev mindet om, hvor dejlig, overskuelig og hyggelig byen er. Forrige weekend tog K og jeg en enkelt overnatning derovre, og flere har efterspurgt lidt tips så here goes…

Vi bor ikke særligt fancy på Spar Hotel i Majorna kvarteret. Det er et standard hotel til en god pris, og så er det beliggende i et område, der er værd at udforske og holde øje med, hvis jeg skal spå lidt om fremtiden. Vi er dog meget modtagelige for andre gode hoteltips, for som sagt er der intet prangende over det, men det ligger lige ved sporvognen, tæt ved færgen og få stop fra midtbyen.

Vi holder altid af at slentre igennem det gamle Haga kvarter, der efterhånden er blevet lidt turistet men stadig ikke helt har rystet sin charme af sig. Og så kan jeg anbefale at ende gåturen i Sintra butikken, der byder på svensk glas- og keramikkunst. Hagabullen, den overdimensionerede kanelsnegl, behøver man dog ikke kaste sine penge efter. Den er mere sjov end god.

Jeg slår altid et smut forbi følgende svenske butikker: Artilleriet, Design Torget, Grandpa, COS, Granit, Lagerhaus og Sintra. Når vi engang har bil med, må jeg tage turen uden for byen og besøge Fine Little Day’s butik. Deres fine varer forhandles dog enkelte steder i byen. Og husk at den svenske krone er lav, så shopping er et must for tiden, he he. Om ikke andet lidt lösgodis og kanelbullar med hjem i tasken.

Fika er en stor ting i Sverige og svarer vel egentlig til vores eget danske hygge begreb. Man skal tage sig tid; tid til at nyde øjeblikket. Gerne med en god kop kaffe og et stykke kage til. Da Matteo kæden kommer man næppe udenom. De har mange afdelinger i byen og har et lækkert udvalg af brød og kager. Kaffen er dog ikke deres speciale. Er man ude efter rigtig godt bagværk, skal man unde sig selv en gåtur op af fjeldet til bageriet Bullen & Brödet. Så kan man også lige nyde den dragende udsigt oppe fra Masthugget, inden man går ned mod byen igen.

Jeg vil varmt anbefale at holde en pause hos Viktors Kaffe, evt. efter et besøg på Kunstmuseet, der ligger lige rundt om hjørnet. De har en kunsthal ved siden af, hvor det er gratis at se de skiftende udstillinger. Og så koster det jo heller ikke noget at kigge forbi museumsbutikken, selvom det nok bliver svært at gå tomhændet derfra.

Byens bedste kaffe skal man dog rejse efter. Den finder man hos Alkemisten, der ligger lidt uden for byen i Kville kvarteret. Stedet slog dørene op i 2015 og har allerede banet sig vej til en anbefaling i White Guide. Kaffenørderi i rolige omgivelser.

På madfronten kan jeg anbefale The Jinx foodtruck, asiatisk street food, og nu også med en lille café i Victoriagården.

The Barn serverer ganegode burgere og drinks.

Rustik er en charmerende svensk bistro i hjertet af Linné. Jeg kan varmt anbefale deres moules frites, selvom det slet ikke er så svensk endda.

Kafé Magasinet har den hyggeligste gård og de saftigste pizzaer. Kom i god tid for stedet forvandler sig til lidt af et hotspot for smarte, unge mennesker senere på aftenen.

Skal man ud og have en enkelt øl før eller efter maden, kan jeg anbefale Ölrepubliken eller Jerntorgets Brygghus. Men øl, og alkohol i det hele taget, er dyrt i Sverige, så det bliver nok næppe til en kæmpe brandert, og det har jo også sine fordele.

Har I lyst til at se flere Gøteborg glimt, så tjek dem ud lige her og tøv ikke med at komme med indspark og gode tips til byen. Vi kan altid finde plads til en tur mere. Hej då!

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *