Menu

Gemmesteder på Nørrebro

Efter en god nats søvn vågnede vi op til et gennemblødt København. Vi søgte ly for regnen hos det lille bageri Mirabelle på Nørrebro. Her fik vi en god, solid start på dagen i smukke og rolige omgivelser.

 

Da regnen stilnede af, snoede vi os igennem vandpytterne. Rundt og rundt imellem yndlings gaderne på Nørrebro.

 

Ved et tilfælde kom vi forbi Kuma på Jagtvej. Japansk gademad der passer perfekt til den lille sult. Vi fik okonomiyaki, en slags japansk omelet, kyllingevinger og kimchi. Og sodavand der smagte af barndommens astronaut-is. Det var super lækkert, mega billigt og helt nede på jorden. Deres AOK-nominering kan de godt være stolte af.

 

Vi nåede lige at slikke solskin og chokoladeis hos Kødbyens Is, inden vi rullede afsted med toget mod endedestinationen; barnedåb.

Ingen kommentarer

Brus og Bæst

Fra Hanstholm til Nørrebro. Det ene kan være ligeså godt som det andet efter min mening.

En barnedåb på Sjælland fristede os over evne og fredag efter fyraften hoppede vi på en flyver for at stjæle os lidt Københavner-tid.

Vi lagde ud på Brus, hvor vi fik sodavand, øl og gode grin med de lokale. Stedet er nomineret til AOK-prisen i år. Det er ikke gået folks næser forbi, og man sidder tæt, men det gør det ikke mindre hyggeligt.

Imens vi fandt fredagsstemningen på Brus, var vi på en alenlang venteliste til et bord hos Bæst på den anden side af gaden. Et af Københavns bedste pizzarier, der høster priser og anerkendelse fra alle sider. Jeg har aldrig formået at være ude i så god tid, at jeg kunne reservere et bord. Men en ihærdig indsats og mange besøg ved skranken gav pote, og pludselig var der plads. Vi delte en margherita og en parmaskinke, og de var gane-gode. Niveauet og ambitionerne er ikke til at tage fejl af, men en anden gang orker jeg ikke at skulle kæmpe mig til en plads.

Vi svang forbi Kølsters Tolv Haner efter en godnatbajer, inden vi zigzaggede hjem mod hotellet.

2 kommentarer

Hanstholm Madbar

I lørdags fandt vi en lille perle. En af den slags man måske burde holde for sig selv, så den ikke bliver overrendt. Men jeg under folkene bag stedet al den succes, de kan hive i land, og jeg ønsker jer den samme gode oplevelse som vi fik.

Hanstholm Madbar åbnede i maj 2016 og har haft rygende travlt siden. Det forstår man godt. Vesterhavet som baggrundstæppe, vinyl på afspilleren, gedigen mad på tallerknerne og en rar og rolig atmosfære.

Vi havde ikke booket bord på forhånd men var heldige at kile os ind ved et højbord med udsigt til Vesterhavet fra ende til anden. Vi kunne have siddet der den halve dag og bare kigget, men blæsten og bølgerne trak os ud i det blå. Vi kommer snart igen.

6 kommentarer